The World According To.. II
22.10.2011 tot 26.11.2011

Bekijk de performance van Joost Jansen:

Tijdens de DUTCH DESIGN WEEK te Eindhoven (van 22 t/m 30 oktober 2011) vinden er , verspreid over de stad en op ruim 70 locaties een groot aantal aktiviteiten plaats; exposities, lezingen, films, shows, workshops, etc rond diverse aspecten van DESIGN.

Ook ZAND, galerie voor kunst, design, mode is deelnemer aan dit grootse gebeuren met de expositie “The World According To....(part 2)” , waarin we het werk van kunstenaars tonen en van (veelal aankomende) ontwerpers op het gebied van Design en Mode. Zie hiervoor ons programma.

Daarnaast is er ook veel aandacht voor mode: in de Krabbedans (kunstuitleen en galerie) vindt traditiegetrouw, als onderdeel van de Dutch Design Week, “de Modebelofte” plaats, waarbij jonge mode-ontwerpers aan het publiek worden gepresenteerd. Dit jaar wordt deze aktiviteit uitgebreid: op een aantal plaatsen vinden aktiviteiten plaats, welke hierop aansluiten. Naast “De Krabbedans” , Concept Store “You Are Here!” en Temporary Concept Store zal ook ZAND hieraan deelnemen onder de gezamenlijke titel “Chained by Fashion” (voor programma “Chained by Fashion” en de Moderoute onder leiding van Carlo Wijnants. Zie programma van De Krabbedans (www.krabbedans.nl onder “Moderoute”)

We starten de Dutch Design Week met een “Fashion Performance “ op zaterdag 22 oktober 2011 door ontwerper Joost Jansen. Joost Jansen is bekend om zijn extravagante ontwerpen en uitbundige, kleurrijke stijl waarmee hij in de voetsporen treedt van zijn leermeester en werkgever Walter van Beirendonck. Hij zal in ons pand aan de Kleine Berg een modeperformance houden, waarbij modellen zichzelf en hun bijzondere outfits zullen presenteren in een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen installatie (ism Marco Lammers). Het belooft een bijzonder sprankelende performance te worden waarbij we ons niet alleen letterlijk in de ruimte van onze benedenbuurman Kapsalon “Faces” begeven, maar ook daarmee de samenwerking aangaan: “Faces Hair and Skin” verzorgt de visagie en de hairstyling van de modellen.

In de kapsalon en in de galerie blijven “sporen” achter van deze performance: (een deel van) de installatie, mogelijk de gebruikte sieraden van kunstenaar Iris van Daalen, waarin mensenhaar verwerkt is, een aantal “Hair-Hats door “Studio Oooms”, waarin eveneens mensenhaar is verwerkt. Daarnaast zeefdruk “portretten” met mensenhaar door Joost Jansen, etc.. Deze “sporen” blijven de gehele periode van de Dutch Design Week te zien in ZAND en FACES

www.joost-jansen.com
www.irisvandaalen.nl
www.oooms.nl
www.faceskappers.nl

Exposerende kunstenaars